fredag 3. oktober 2014

Stadig fremgang


Når man ser endringer


som blir gjort, fra dag til dag - da er det morsomt å jobbe da. Snekkermannen er flink, og står på som en helt. Foreløpig gjør snekkerfruen mest som hun får beskjed om. Maler, rydder, støvsuger og skjærer isolasjon - også har jeg isolert nesten alt i 1. etasjen og da :)

Har hatt malehjelp av Cecilie og Kristoffer. Ei økt hver har de hatt tid (eller lyst) til :) Det er morsomt når de hjelper til. Blir mye fliring og prating, og snekkerfruen trenger det nå når vi er så mye i huset, og ungene sysler med sine egne ting. Men de er veldig flinke og da <3 Og nå er alle rekkverksbordene grunnet, malt og malt og spikret på plass :)















Frem til nå har vi stått på sånn at til tross for muren som måtte rives tidligere i vår, og bygges opp igjen, så ligger vi foran skjema. Og det er vi godt fornøyd med.  *Godfølelse*  MEN vi har ikke "flyttet" på målet vårt. Det heter ennu at vi skal være inne til påsken 2015. Alt annet blir bonus :)

Snekkermannen og pappa har begynt på garasjen. Vi har hatt mye regnvær - skikkelig plaskevær - i det siste, så det har ikke blitt så mange dager med muring. Men de er kommet igang. Snekkersjefen og svigerbror Tore har også bidratt med god hjelp igjen, og setter pris på det. Men må innrømme at jeg synes det er godt de ikke trenger min hjelp til muringen, for det ble egentlig nok muring da grunnmuren ble satt opp.

Snekkermannen og pappa starter på garasjen.

Hele sålen til garasjen er lagt ut, 16/9.

Snekkersjefen og svigerbror i sving, 24/9.


Snekkermannen har måttet rive (igjen) en støttemur. Den stod på feil plass. Bare noen centimeter feil, men det hadde gått utover trappeoppgangen og kjøkkenet, og da hadde alt blitt feil. Vi hadde også blitt nødt til å endre på kjøkkentegningene, og vinduet som er sentrert i oppgangen ville slettes ikke blitt sentrert. Men muren er nå revet ned, ny vegg er kommet opp, og alt blir som det i utgangspunktet var planlagt. Veggen er nå i tre, med jernavstiving inni :)

Nå er alle veggene nede satt opp. Og alt er gjort klar til elektrikerne. Snekkermannen og snekkersønnen har kubbet, foret ned og jobbet masse i helga for at det skulle bli klart til elektrikerne. Og når elektrikerne har gjort sitt, da kan vi begynne med veggplater. Og da - da blir det ordentlige rom. Og herrominhatt hvor jeg gleder meg :)

Snekkermannen klargjør teknisk
rom og vaskerom for elektrikerne.

Endelig er all utvendigkledning på huset. Rekkverket på vår veranda er også kommet opp, hjørnebordene er på plass og platting utfor ytterdøra er ferdig. Lykke <3
  
All kledning er kommet på plass, 23/9. Flinke
snekkere. Jarl og Mikael.
Rekkverket (som jeg har malt, og malt og malt på) er på plass
på verandaen, 26/9. Mangler bare litt maling her og der.

Også har vi fått platting utfor
ytterdøra - og boddør på plass.
Begynne å blir bra, 3/10. Og garasjen er karene kommet godt
i gang med. 







Vi har vært på Byggmakker og sett på plater for vegg og tak. Første avgjørelse angående invendig materialer er tatt. Jippi!  *Jubelitaket*  Bokstavlig talt jubel i taket ;) Vi gikk for Huntonitt symfoni takplate :) Også begynner vi å få en idè om veggene :)


Huntonitt symfoni takplate.
 
Mamma og pappa fornøyd med alle avgjørelsene de har tatt.
Tak, veggerplater, parkett og kjøkken har de tatt ut.





God helg folkens. Vi skal kubbe og isolere mere i helga :) Og snekkerfrua synes egentlig at det er litt artig da :)






Snekkermannen etter kl 22 på kvelden. En velfortjent hvil
før nattesøvnen.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar