mandag 13. oktober 2014

Hyttehelg

Oppdatering, avkobling - og planlegging


Ei lita oppdatering på uka som har vært. Snekkermannen har fått gjort masse oppe. Kubbet og lektret og alt det som må til for å få vegger opp. Så nå er alle vegger i 2. etgasje på plass. Ytterveggene er stortsett plastet og klar for isolering. Snekkermannen må bare kubbe der det kubbes må :)

Kjøkkenet
  
Kjøkkenet og trappeoppgangen

Inn mot soverommet, badet og walk in closet

Stua

Stua, vinduene til høyre er de
samme som på bildet over


Vi tok oss tid til ei helg på hytta på Nygårdsfjell. Ei etterlengta hyttehelg. Med fullstendig avslapping. Ingen rydding, maling, kubbing eller isolering i nyhuset. Vi dro oppover med planer om "slækking" i sofaen, føttern høyt, kortspilling, båling og turgåing i Abiskoområdet.

Litt husplanlegging hører med - uansett hvor man er. Har ikke tid til å lav være. PC'n ble med på hytta, og med svigerfars trådløse nett tenkte vi at vi kunne planlegge garderober og vaskerom, og hyllesystem til bodene. Kjøkken og bad er stort sett ferdig planlagt - og klar til å bli bestilt. Vi skal bestille det meste fra IKEA, så det gjelder å tenke godt gjennom alt sånn at vi ikke glemmer noe. Vi har i dag også kjøkken, bad og garderober fra IKEA, og er godt fornøyd med det. MEN vi fikk ikke nettverket til å fungere så det ble lite planlegging ang bestilling fra IKEA.

IKEA har flotte planleggingssystemer. Kjøkkenet ble tidlig tegnet, og tegningen ble sendt inn til en "kjøkkenspesialist" hos IKEA. Hun så over og gjorde de endringen vi trengte for å få et fullstendig kjøkken. Vi hadde heldigvis bare glemt noen foringer. Godt planlagt.  *klapp på skuldra*  Fikk til og med ros fra dama om at vi hadde vært flink og tenkt gjennom alt :)

Også skal vi bestille oppbevaringsmøbler som kommoder og bokhyller og noen andre småting som skrivebord, sminkebord etc.

Minstegluinten har hatt med seg en venn på hytta. De har koset seg masse. Med utforsking ute, båling, tur, isknusing og Ipadene sine.

Lørdag var vi over på svensk side for harryhandel og turvandring. Billig kjøtt, brus, godterier og "snuserier" og fint turområde.

Vi gikk fra Vassijaure og opp i dalen et stykke før vi tente bål, og grillet pølser og drakk kaffe. Det var mye frossent vann, myr og elveløp på fjellet. Det syns guttene var artig. De gikk inn for å prøve isknusing - noe som visste seg å være umulig de fleste steder.

Guttene prøver å knuse isen på vannet med steinkasting.
Det klarte de ikke


Lunsj. Pølsegrilling :)


Kristoffer spikker opptennings-
ved
Zakarias - venter på pølse

Masse flotte turløyper i det området og mot Abisko - og sikkert forbi der også. Vi har en liten plan om å gå til Kebnekaise en gang. Men det må planlegges litt for det er en tur som krever overnatting. Forhåpentligvis sommeren 2015.

Lørdagskvelden ble det litt planlegging selv om vi ikke kunne bruke PC'n. Det ble kataloger og lommelykt. Ikke så godt lys på hytta. Veggplater til bad og vaskerom ble bestemt. Vi fant boblebadekar, dusjdører, dusjarmatur og toaletter. Jippi! Glede for alle avgjørelser som blir tatt <3 Så hvis vi (jeg) nå klarer å ta ut fliser og tapet også, da blir det dobbeltJippi og stor glede!!

Snekkermannen studerer
boblebad


Søndag kjørte vi bare et lite stykke fra hytta, til slutten av Sirkelvann og gikk til 100-års bua. 100-års bua ble gitt av statskog til Narvik kommune i forbindelse med 100-års jubileum i 2002. Kjempeflott! Flott sti bort dit. Der og endel is som måtte knuses. Og igjen - pølsegrilling til lunsj.

Den veien skulle vi :)

Igjen....is som måtte knuses







100-års bua


  





Vi har hatt ei flott og innholdsrik helg sammens med mamma og pappa. Men det blir nok desverre lenge til vi har tid til neste hyttehelg.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar