lørdag 6. september 2014

Fliser eller parkett?

Vi må bestemme oss for hva vi skal ha på gulvene


Vi har egentlig bestemt oss for hva vi skal ha på gulvene. Det gjorde vi jo da vi hentet tilbud og budsjetterte bygget. Men det er jo lenge siden nå, og vi har snakket mye frem og tilbake om hva vi skal ha på gulvene ned i gang, garderobe og hallen. Egentlig har vi bestemt oss for fliser, men den avgjørelsen er jo ikke hugget i stein akkurat.

Men nå har samtalen helt naturlig kommet opp igjen. Elektikerne oppdaget jo plutselig at de hadde bommet på legging av varmekablene. Akkurat hvordan dette skal løses vet vi ikke ennu. Og det er ikke mitt bord. Vi må ihvertfall bestemme oss for hva vi skal ha på gulvene, for løsning vedrørende nye kabler avhenger av dette. En liten stang ut, men ikke uløselig - bare ny utfordring :)

Vi har sett på mye forskjellig. Parkett, laminat og fliser. Forskjellig fliser både i utførelse og farge. Dersom vi går for parkett eller laminat så blir det enstavs i en eller annen gråtone.


Parkett Old Farm
Parkett Antikk White Winter

Soverommene, der blir det noe lignende som på bildet over her. En fin parkett syns jeg. Må vel innom kontoret igjen (har allerede sett på de noen ganger) for å se på parkettprøver. Eller kanskje snekkermannen rett og slett må ta alle prøvene med hjem igjen :)

Historiske fliser har syyykt mye fint, men til en ganske stiv pris. Vi snakker her om fliser opp mot 1100,- pr kvm. Og det synes vi er litt mye ja. Til å begynne med så snakket vi om å ha disse flisene på begge badene. Badene er forsåvidt ikke så store, så det hadde vært innafor (som de sier). Men når man senere begynner å drømme om disse i gang, garderobe og hallen i tillegg - da begynner vi å snakke om noen kvm. Og da kan det fort bli litt dyrere enn vi hadde planlagt ja.
Modena fliser har har også mønstrete fliser. Har en forhandler i byen som selger disse, men da vi oppsøkte han tidligere i sommer hadde de ikke fått inn noe fra Modena ennu. De var nettopp blitt forhandler av merket. Nå er det noen uker siden, så håper på at de nå har fått inn.

En av flisetypene fra Historiske fliser
Flisekompaniet har også noen mønstrete fliser. Har ikke klart å søke opp noe særlig på nettet, men vet de har. Aberet er at da må vi kjøre til Sortland for å se på fliser. Men det er jo ikke langt da :)

Sverige er også en mulighet. Vi var å så på noen fliser i Skellefteå i sommer som vi likte godt. Disse var fra Lhådös Kakel. Til ca 550 SEK kvm. Så da kommer det jo an på frakt.... Men om vi kjøper fra Sverige, så kjøper vi jo alt vi trenger til fliseleggingen i samme slengen - og alle disse tingene var betydelig billigere enn her hjemme.



Belive fra Lhådös Kakel



Hmmmm.... Ser ikke bort i fra at det kan bli en lørdagstur til Kiruna - ja, om de har flisebutikken der da :) Det er bare ca 3 timer unna. Og 3 timer i bil er jo peanuts for snekkermannen og frua, som liker bilkjøring. Men da drar vi ikke for å se. Da har vi bestemt oss, og drar på fliseshoppetur!

Vel - når alt kommer til alt så havner vi nok på mønstrete fliser....eller parkett....

God helg!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar